ÉPÍTŐIPARI ÜVEGEK

Float üvegek

Víztiszta és tükröződésmentes (non reflektív) üvegek

LEÍRÁS

A float üveg „úsztatott technológiával” készül. Az úsztatás során egy folyamatos üveg szalag lebeg az olvasztott ón felszínén. Korábban „húzott technológiával” állítottak elő síküveget.
A float üvegekre általánosan jellemző a:

• kíváló minőség,
• víztisztaság,
• zavartalan átlátszóság.

FELHASZNÁLÁS

Ablakok, üvegházak, épület homlokzatok üvegezésére. Általában elmondható, hogy ott alkalmazzák ahol fontos a nagy fényáteresztés. A float üveg a szigetelőüveg-gyártás legfontosabb alapanyaga.
Kíválóan megmunkálható: hajlítható, edzhető, laminálható, szitázható, csiszolható, fúrható.
„Non reflektív” üveget leggyakrabban képkeretezesnél használnak. A tükröződésmentes üveg savmaratással készül, így kevésbé csillog.

TECHNIKAI ADATOK

Érték
m2 súly (1 mm-es üveg esetében) 2,5 kg/m2
Hővezetési tényező 0,93 W/mK
Hangszigetelő index 5 mm-es üveg esetén 28 dB
Fény áteresztés 5 mm-es üveg esetén 89%
Fényvisszaverés 3-12 mm-es üveg esetén 8%

BEÉPÍTÉSRőL ÁLTALÁNOSSÁGBAN

•Ne alakuljon ki közvetlen kapcsolatot az üveg és a keret között. Fa keret esetén a fának teljesen száraznak kell lennie.
•Kerülni kell az ütést, rázkódást a kezelés és a telepítés alatt, mert ez megsértheti az üveg széleit. (kagylósodás)
•A szélvágásoknak tisztának és sérülésmentesnek kell maradnia.

Anyagában színezett üvegek

LEÍRÁS

Az anyagában színezett üvegek (tulajdonképpen színes float) az olvasztási folyamat alatt hozzáadott fémoxidot tartalmaznak. Ez a típusú üveg nagy mennyiségű napenergiát nyel el, így megakadályozza annak túlzott beáramlását. A színek árnyalatát nagymértékben befolyásolja az üveg vastagsága. Ennek következtében érdemes a teljes üvegezett felületen azonos üvegvastagságot használni.

TULAJDONSÁGOK

• jellemző a külső és a belső színhatás,
• alacsony fényvisszaverés,
• napsugárzás elleni védelem a napenergia elnyelése miatt.
Az anyagában színezett üvegek úgyanúgy kiválóan megmunkálhatók, mint a szintelen float üvegek.

FELHASZNÁLÁS

Teljes üveghomlokzatok kialakításához, üvegajtókhoz, bútorüvegekhez. Alkalmazásánál fontos a napenergia túlzott beáramlásának megakadályozása.

BEÉPÍTÉSNÉL – AZ ÁLTALÁNOS ELVEK MELLETT – FONTOS AZ ALÁBBIAK FIGYELEMBEVÉTELE

• Ez ellen az üveg edzésével és az élek csiszolásával lehet védekezni.
• Mivel az üveg színes és több hőt nyel el, ezért előzetes biztonsági méréseket kell végezni
a beépítés előtt.
• Félárnyékos beépítési helyzetben – az üveg magas energiaelnyelése miatt – egy lapon belül
jelentős hőmérséklet különbség alakulhat ki, amely hőtöréshez vezethet. Ez ellen az üveg
edzésével lehet védekezni.
• Nem szabad hűtő és fűtő eszközök levegőjét közvetlenül az üvegre irányítani.

Bevonatos üvegek

A bevonatos üvegek a felhordott fém-oxid alapján három csoportba oszthatók:

•lágybevonatos,
•keménybevonatos,
•félkemény-bevonatos üvegekre.

 

Lágybevonatos üvegek (LOW-E)

LEÍRÁS

A lágybevonatos üveg – összefoglalóan LOW-E – olyan float üveg, amely az egyik oldalára elektromágnesesen felhordott fém- oxid réteggel rendelkezik. A réteg tulajdonságait figyelembe véve ez az üveg csak min. kétrétegű szigetelőüveg készítésére alkalmas. Ez a bevonat jelentősen javítja a hőszigetelő tulajdonságot. Viszont ennek az üvegnek a hőátbocsátási értéke mintegy 0,4–0,5-del magasabb. Napjainkra, hosszas fejlesztő munka eredményeképpen több üveggyártó is képes hőmegmunkálható (edzhető) lágybevonatos LOW-E üveget gyártani, mellyel lehetővé vált a hőátbocsátási értékben kompromisszum nélküli edzett üveg alkalmazás.

FELHASZNÁLÁS
Homlokzatokhoz, ablakokhoz, téli kertekhez, ahol elsődleges szempont a fűtési energia megtakarítás. Szigetelőüveg készítésekor FONTOS, hogy a fémbevonatot az üveg kerületén kb. 1 cm szélességben eltávolítsák, annak érdekében, hogy a tömítőanyag közvetlenül az üveggel érintkezzen és ne a réteggel.

TÁROLÁS

Az általános tárolási szabályokat betartva FONTOS, hogy az üvegrakatot az oxidációtól peremzárással kell védeni. A maximális tárolási idő zárt helyen, bontatlan rakatban kb. 6 hónap. Felbontás után a lehetséges tárolási idő függ a raktározási feltételektől és a felbontás gyakoriságától. Szennyezett környezetben TILOS tárolni (por, benzin, olaj szennyeződések, párolgó klorid vagy kén alapú anyagok közelében, stb.). Az üveget száraz, zárt, és olyan állandó hőmérsékletű helyen kell tárolni, amely megfelel a későbbi beépítési terület hőmérsékletének, vagy ahol szigetelőüvegként fogják alkalmazni.

Keménybevonatos üvegek

LEÍRÁS

A keménybevonatos üvegek egy nagyon vékony pirolitikusan, vagy magnetronos eljárással felhordott fém-oxid réteggel rendelkeznek. A napsugárzás elleni védelem egyik leghatásosabb eszköze. A réteg víztiszta üvegen és anyagában színezett üvegen is alkalmazható. A bevonat a „ráégetésnek” köszönhetően kiválóan ellenáll a környezeti hatásoknak. A réteg orientációja (az üveg melyik oldalán található a bevonat beépítésnél) befolyásolja a tükröződés értékét, továbbá az üveg végleges színét.
Az üvegek edzhetők, szitázhatók, laminálhatók, hőmegmunkálhatók és szigetelőüveg készítésére is alkalmasak.

FELHASZNÁLÁS
Egyrétegű, vagy szigetelőüveg-szerkezetekben is alkalmazható. Homlokzatok, térelválasztók, korlátok, ablakok, ajtók kedvelt alapanyaga.

Félkemény-bevonatos üvegek

LEÍRÁS
A félkemény-bevonatos üvegek átmenetet képeznek a kemény-és lágybevonatos üvegek között. A bevonatot elektromágneses eljárással viszik fel az üveg felületére, mint a LOW-E üvegek esetében, viszont annál keményebb réteget képeznek. Ez teszi lehetővé, hogy a félkemény-bevonatos üveg laminálható, edzhető, DE egyéb hőmegmunkálás (hajlítás, dombirítás) során a bevonat sérülhet. Védelmet nyújt a túlzott napenergia beáramlás ellen (visszaverés), miközben a fény széles spektrumát átengedi. Szigetelő szerkezetekben a 2-es rétegen alkalmazzák.
Hasonló a kemény bevonatos üvegekéhez. FONTOS, hogy egyrétegű üvegezésre csak belső térben alkalmazható.

Tükrök

LEÍRÁS
A hagyományos tükör olyan float üveg, amely ezüst és réz réteggel van bevonva ill. minimum két réteg zománccal védett. A tükrör lehet ezüst (normál) és színezett is: kék, zöld szürke, bronz, arany, antikolt.

ÚJ GENERÁCIÓS ÖKOLÓGIAI TÜKRÖK
Különbségek a hagyományos gyártással szemben:

•Nem használnak rezet védőrétegként
•ólommentes fedő lakkokat alkalmaznak,
•az ammónia 90%-át eltávolítják a gyártási folyamat során.
Az „ökotükör” – a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően – kiküszöböli a környezeti hatásokat és jobban ellenáll a korróziónak is. Élettartama felülmúlja a most használatban lévő standardokét.
FELHASZNÁLÁS
A tükrök további kezelés nélkül csak beltéri használatra alkalmasak. Fürdőszobai, vagy egyéb párának kitett környezetben speciális védelem nélkül oxidációra hajlamos a szélektől indulva. Óvjuk savtól, lúgtól, ezek gőzétől, egyéb kémiai hatásoktól.

TÁROLÁS

Az általános tárolási szabályokat betartva. FONTOS a tükörbevonat védelme.

Laminált üvegek

LEÍRÁS

A laminált üveg gyártása: kettő, vagy több üveglap (float, anyagában színezett, kemény bevonatos) egy, vagy több PVB fóliával (víztiszta, színes-átlátszó, színes-átlátszatlan) történő összeállítása. Létezik LOW-E üveges laminátum is. Ebben az esetben a már laminált üveget utólag kezelik lágy fémbevonattal. Ha az üveg összetörik a darabok a fóliára ragadnak, így csökkentve vagy teljesen elkerülve a lehetséges sérülést egy baleset, vagy támadás esetén. Ennek köszönhetően a laminált üveg kitűnő megoldást jelent a biztonsági üvegezésben.

FELHASZNÁLÁS

Ablakok, ajtók üvegezésére ott, ahol fennáll az éles üvegdarabok által okozott sérülések veszélye.Alagsorok, lakóépületek üvegezésére, tetőszerkezetek, kirakatok, házak biztonsági üvegezésére, akváriumokhoz, terráriumokhoz. A megfelelő szerkezetű laminált üveg garantált biztonságot nyújt erőszakos támadások ellen. A laminált üveg lehet hajlított (kettő, vagy több üveg hajlítás utáni összeállításával). Szigetelőüveg szerkezetekben is használható.
Előnyei:

• Emberek és tárgyak védelme kár, rablás és erőszakos támadás ellen.
• Kisebb csillogás, hő visszaverés, hangelnyelés , valamint az UV besugárzás csökkentése
• Laminált üvegek használatával funkciók és hatások széles választéka érhető el. Pl. egy laminátum egyszerre lehet: hővédő, zajvédő, betörésvédő és színes, esztétikus.

Katedrál üvegek

LEÍRÁS
A katedrál üvegek dombormintás, hengerelt üvegek. A még képlékeny üveget nyomóhengerek között engedik át, amelyekből az alsó henger tartalmazza a mintát. Tetszőleges színű és mintázatú lehet, hazánkban legelterjedtebb a víztiszta, matt, sárga, kék, zöld, bronz. A mintázatot tekintve országonként és gyártónként más-más az üvegek elnevezése (fantázianév, N°- szám).

FELHASZNÁLÁS
A katedrálüvegek a belsőépítészet kedvelt alapanyagai: térelválasztók, bútorok, nyílászárók üvegezésére. Az üveg hajlítható, edzhető, laminálható, és szigetelőüvegek készítésére is alkalmas.

Savmaratott és homokfúvott üvegek

LEÍRÁS
A savmaratott üvegek mintázata fluorsav felhordásával készül. Előnyük a homokfúvott üvegekkel szemben az, hogy tapintásuk selymesebb, tisztításuk könnyebb, valamint az ujjlenyomat nem marad az üvegen. Homokfúvás során az üveg felületét aprószemű homokkal „szórják” nagy nyomással, mely során a dekorfólia által nem takart részen kialakul a minta. A minta mélysége változhat a nyomás és a szórási idő függvényében. A felületi kezelés miatt a homokfúvott üvegek jóval sérülékenyebbek a savmaratottakkal szemben.

FELHASZNÁLÁS
Ezek a rendkívül esztétikus üvegek a belsőépítészet, térelválasztók, bútorok kedvelt alapanyagai. Az üvegek laminálhatók, és szigetelőüvegek készítésére is alkalmasak.

Díszüvegek

LEÍRÁS
A díszüvegek (opalescent, irizáló, lüszteres) gyártási eljárása „hétpecsétes titok”. Annyi azért tudható róluk, hogy ezek az üvegek nem float eljárással készülnek és jellegzetes szinüket az olvadékba kevert fém-oxidok (arany, ezüst, réz, vas, stb.) adják. Különlegességüket az adja, hogy szinte kitapintható a különböző gyártók színkreativitása, archaikus felületkezelése ennek köszönhetően két egyforma mintázatú táblaüveg sohasem készül.

FELHASZNÁLÁS
Ólombetétes, tiffany tecnológiával készített nyílászárók üvegei (szigetelőüveg szerkezetben is), dísztárgyak, lakberendezési tárgyak, hőmegmunkált dísztermékek.

Speciális üvegek

Tűzgátló üvegek

LEÍRÁS

Tüzgátlásra az alábbi üvegeket alkalmazzuk leggyakrabban:

• Drótüveg: katedrálüveg (színes is lehet) amibe dróthálót hengerelnek
• Floatdrót: speciális felszínű (csiszolt) drótüveg (pl. Pyroshield)
• Boroszilikát: közvetlenül tűzzel nem érintkezhet, de a hőt jól tűri (pl. sütő előlap)
• Hőálló üvegkerámia: tűzzel közvetlenül érintkezhet (pl. kandalló)
• Tűzgátló laminátumok: Több float üveg laminálásával. Az üvegek közé beöntött anyag (szilikát alapú, szervetlen) vizet tartalmaz, ami a hőre felforr és a ragasztó kitágul és pajzsot képez (összetartja az üvegeket, nem engedi a hőt tovább terjedni)
FELHASZNÁLÁS

Két fő tipust különböztetünk meg, melyek az alkalmazási területet is magukba foglalják:

• G (tüzterjedés gátló): Az ilyen üvegek képesek arra, hogy a védett területet megóvják a tűz
átjutásától (nem omlik össze!). Néhány ismert tipus: Pyrobelite (Glaverbel), Pyrodur (Pilkington), Pyran S (Schott)
• F (tűzgátló): A védett oldalon az üveg felületén az átlaghőmérséklet nem lehet 140°C foknál
nagyobb (a max. hőm. 180°C foknál egy ponton sem lehet nagyobb). Néhány ismert tipus:
Pyrobel (Glaverbel), Pyrostop (Pilkington), Pyranova (Schott)
A piac 95%-át a G30, F30, F60 teszi ki. A számok ebben az esetben perceket jelentenek és arra utalnak, hogy az üveg meddig képes ellenállni a tűznek.

Edzett üvegek

LEÍRÁS

Olyan hőkezelt float üveg (szintelen, anyagában színezett, kemény és félkemény bevonatos) amely ellenállóbb a mechanikai behatásokkal szemben és jól tűri a hirtelen hőmérséklet változást. Üvegtörés esetén apró tompa szilánkokra esik szét, amellyel csökkenti a sérülések lehetőségét. Az edzett üveg tovább nem vágható, nem megmunkálható, de laminálható és felhasználható szigetelőüveg készítéséhez.

FELHASZNÁLÁS

Épületek kül- és beltéri oldalainak üvegezéséhez, rácsok kiváltásához, teljes üvegajtókhoz, teraszokhoz, verandák, erkélyek, téli kertek, telefonfülkék, fürdőfülkék, squash falak készítésére.

ELőNYÖK

• Növelt mechanikus szilárdság,
• hőellenálló képesség,
• törésbiztonság.

Csak méretre gyártottan, egyedi megrendelések alapján.

Huzalbetétes üvegek (drótüvegek)

LEÍRÁS

A még képlékeny üveget nyomóhengerek között engedik át és a felszínnel párhuzamosan dróthálót hengerelnek az üveg közé. Különböző mintázatú és színű lehet (víztiszta, bronz, sárga).Speciális huzalbetétes a polírozott drótüveg – csiszolt, polírozott felszínnel.

FELHASZNÁLÁS

A legelterjedtebb biztonsági és tűzterjedésgátló üveg (G30-G45), mivel a drótháló megakadályozza az üveg széthullását. Gyárcsarnokok, tetőtéri ablakok, pincék, bejárati ajtók, erkélyek, lift akna továbbá külső homlokzatok üvegezésére használják.

 

A float üveg gyártási folyamata

A float üveg gyártási technológia alapjait az 1950-es évek közepén dolgozták ki. Az akkori hagyományos síküveggyártási eljárásokhoz viszonyított hatékonysági és minőségi előnyeinek köszönhetően a világ síküveg ipara azóta alapvetően átállt a float technológiára. A float eljárás legfontosabb előnyei magas automatizáltságú gyártási folyamatában és az állandó termékminőségben rejlenek. A hagyományos síküveggyártási technológiához képest a float eljárás például kevesebb kézi eljárást igényel, termelési költség szempontjából hatékonyabb és nem okoz az üvegben jelentős optikai torzulást. Az elmúlt harminc év során számos technológiai korszerűsítés történt a float-üveg gyártásában használatos tűzálló anyagok és berendezések tervezésében és gyártásában.

A gyártási folyamat szakaszainak ismertetése

• Nyersanyagok bekészítése •
A gyártáshoz szükséges legfontosabb alapanyagok: kvarchomok, szóda, dolomit, mészkő, földpát (nephelin, calumite), nátrium-szulfát, koksz, vas-oxid, nátronlúg és/vagy víz, esetleg színezők. A teljes nyersanyag bevitel mintegy 60%-át – a súly arányában – a kvarchomok jelenti, a mintegy együttesen 35%-ot kitevő szódával és dolomittal együtt. Nagyon fontos tényező az alapanyagok stabilitása, kémiai tisztasága, valamint az anyagrészecskék mérete. A nyersanyagokat közúton és/vagy vasúti vagonokban szállítják az üzemekbe.

• Keverés •
Az egyes nyersanyagokat külön-külön mérik be nagypontosságú ipari mérlegeken, majd a keverőgépbe való betöltés előtt egy összesítő mérlegen ellenőrzik. A száraz alkotórészeket alaposan összekeverik, majd vizet vagy 50%-os nátrium-hidroxid oldatot hozzáadva nedvesen fejezik be a keverést. Ezután megfelelő mennyiségű üvegcserepet terítenek a keverék tetejére, majd az olvasztókemencéhez szállítják. A kész keveréket az adagológép feletti nagyméretű silóban tárolják.

• Olvasztás •
Az olvasztókemence a kívánt ütemben olvaszt ún. „fehér” (clear) vagy anyagában színezett üveget. Az olvasztókemence egy nagyméretű tűzállóanyag építmény, melyet szerkezeti és kötőacél elemek fognak össze. Nagyon sokfajta tűzállóanyagot használnak a kemence építése során. Mindegyiket gondosan választják ki az adott részen történő felhasználásra, ahol hosszú élettartamot biztosítanak és nem okoznak termékhibákat.A beadagolt keverék az olvadék tetején úszva áthalad a fűtőlángok alatt és az 1560 °C-ot meghaladó hőmérsékleten megolvad (olvasztótér). Miközben a tisztulási folyamatok lezajlanak, az olvadt üveg fokozatosan veszít hőmérsékletéből a kemence pihenőterében. Mire az üveg a kemence végére ér, teljes mértékben homogénnek kell lennie és le kell hűlnie a ~1130 °C-os formázási hőmérsékletre
(kidolgozótér).

• Ónfürdő •
Az üveg egy csatornán keresztül folyamatos öntéssel folyik rá az olvadt ón felületére. Az üvegolvadék az olvadt ón felületén úszva egy tökéletesen sík, ~6 mm-es vastag szalaggá terül el. További technológiai beavatkozásokkal különböző vastagságú üveg állítható elő 1,6–19 mm-ig vagy akár e fölött és alatt is. A fürdő kimeneténél az üveg hőmérséklete kb. 620 °C, még mindig formázható, de már elég szilárd ahhoz, hogy az ón felületéről mechanikus görgőkkel leemelhető legyen. Az ónfürdő gondosan szigetelt és enyhén redukáló atmoszférával védik az ónt az oxidációtól.

• Hűtés, vágás •
A hűtősornak szabályozottan kell lehűtenie az üvegszalagot pontos és egységes módon, hogy megelőzhető legyen az üveg vágását megnehezítő visszamaradó feszültség, valamint a szalag törését okozó átmeneti feszültségek kialakulása.A lehűtött és átvizsgált üvegszalagot pontos méretekre vágják precíz, nagysebességű vágógépekkel, majd leszedés után lecsomagolva, kiszállításra készen kerül az üveg a raktárba.

A float üveg alapanyaga számos terméknek, melyek ma már alapvető alkotóelemei a szigetelő üvegeknek.

•anyagában színezett üveg (fém-oxidok hozzáadásával)
•fémbevonatos üvegek (reflexiós, hővédő, multifunkciós üvegek)
•biztonsági üvegek (edzett „ESG”, előfeszített „TVG”, laminált üveg „VSG”: légmentesen záródó túlnyomásos berendezésben két v. több üvegrétegből elasztikus műanyag réteggel társítva állítják elő; műgyantával laminált üveg: bedobásgátlótól a robbanásgátlóig)
•parapetüveg (zománcfestett edzett üveg), szitázott üveg
•tükör
•matt üveg, savmaratott üveg

A szigetelőüveg

Szigetelő üvegek általában több rétegű üvegszerkezetek, amelyeket légrés választ el egymástól, ez adja a lehetőséget, hogy különböző funkciójú üvegeket összeépítve olyan szigetelő üvegeket tudunk létrehozni, amelyek egyszerre több követelménynek is eleget tesznek.

1. ábra Egy átlagos szigetelő üveg szerkezete:
(Az egyes pozíciók/rétegek kívülről befelé sorszámozva)


•távtartó léc (duplex, álosztó)
•páramentesítő (zeolit)
•elsődleges tömítés (butil/180°C, vagy butilszalag)
•másodlagos tömítés (egykomponensű: hot-melt; kétkomponensű: PS, PU, SZIL)

FUNKCIÓ

Szigetelő üvegek funkció szerinti csoportosítása:

• hővédelem
• fényvédelem
• zajvédelem
• betörésvédelem

A szigetelő üvegek rétegződésének lehetséges kombinációja szinte végtelen, a napvédelmet kombinálhatjuk hő- és fényvédelemmel, törés- és biztonságvédelmi funkcióval, hangszigeteléssel.

Hővédelem

A szigetelő üvegek leggyakrabban figyelt tulajdonsága a hőszigetelés.
A hőszigetelő üvegek jellemző tényezője a k-érték (hőátbocsátási tényező). Új jelölése Ug.
Mértékegysége: W/m2K.Azt mutatja meg, hogy a kültér és a beltér között mennyi energia áramlik át az üvegen.Minél kisebb, annál jobb hőszigetelő az üveg.
A Hő TERJEDÉSÉNEK FORMÁI

• Hővezetés •

ALKALMAZÁSOK
A hővezetés akkor jön létre, amikor szilárd közeg két pontja között a hőmérséklet eltérő. Ekkor az anyagon belül a hő a melegebb helyről hidegebb felé vándorol. Amennyiben a két pont közötti hőmérsékletkülönbség tartós, kialakul egy folyamatos hőáramlás. Hővezetési tényező jele: .; mértékegysége:
W/mK.

• Hőátadás •
Amikor egy folyékony vagy légnemű (áramló) közeg szilárd közeggel érintkezik, a két közeg határán kialakuló hőcserét hőátadásnak nevezzük. Például amikor az ablak előtt áramló levegő hőt ad át az üvegnek vagy hőt von el tőle.

• Hősugárzás •
Minden T > 0 K hőmérsékletű test elektromágneses hullámokat bocsát ki magából. Ezt nevezzük hősugárzásnak. Legáltalánosabb példa Nap sugárzása, melynek földünkre beeső intenzitása: 1,4 kW/m2.
Egy szigetelő üvegnél az energia 2/3 része hősugárzással jut át, ezért nagy jelentőségű az alacsony emisszivitású (kisugárzású) üveg (LOW-E) alkalmazása, mellyel radikálisan javíthatóvá vált a szigetelő üvegszerkezetek hőszigetelő képessége.

A K-ÉRTÉK ALAKULÁSÁT BEFOLYÁSOLJA

• üveg minősége (Float, Planibel K, LOW-E)
• légrés vastagsága (16 mm optimális, felette már nem javul számottevően)
• gáztöltés (Argon, Kripton, Xenon)

ÖSSZEHASONLÍTÁS

4 mm egyrétegű üveg 5,8 W/m2K
4-16-4 2,8 W/m2K
4-16-4 Planibel K 1,8 W/m2K
4-16-4 LOW-E 1,4 W/m2K
4-16-4 LOW-E argonnal töltve 1,1 W/m2K

A low-e üveg vákuum-magnetronos eljárás során lágyfém-bevonattal ellátott float üveg, melynek színe szemmel láthatóan is enyhén eltér a víztiszta float üvegétől, de összességében egy megjelenésében, fényáteresztésében közel azonos termék, mellyel kétszer olyan jó hőszigetelés érhető el. A lágybevonat miatt speciális gyártástechnológiát igényel, de ehhez nem szükségesek drága berendezések, csak egy jó betanítás és szakszerű munkavégzés. A bevonat hosszú távon (6 hónap) illetve nem megfelelő tárolás esetén oxidálódhat. Szakszerűtlen feldolgozás és beépítés is ezt eredményezheti. A bevonat éppen ezért mindig a légrés felől helyezendő el (2. vagy 3. rétegen)!

A jó hőszigetelő fal k-értéke 0,7 körül van. Ha a fal hőszigetelésére áldozunk az építkezés során, akkor a rosszul szigetelő üveggel mintha az ablakon szórnánk ki a pénzt. Nyugat-Európában az építőipari szabványok illetve vonatkozó törvényerejű rendeletek szerint már
nem lehet 1,8 k(Uw)-értéknél rosszabb nyílászárót beépíteni (ezen túlmenően Csehországban 1,5-es érték az ajánlott). 2003-ban Magyarország is átveszi az ide vonatkozó európai szabványokat illetve várható a már meglévő MSZ 9384/2 szabvány ebben a szellemben történő módosítása. 1,8 k(Uw)-értékű

nyílászáróhoz kb. 1,4/1,5 k(Ug)-értékű üvegezés szükséges.

 

Pannon Host Kft 2009 Minden jog fenntartva